image.jpg

Olen löytänyt Oma Koppa -blogin jo aikoja sitten, ja ihastelin Virpi Siiran uskomatonta kykyä virkata mitä ihanampia vaatteita todella helpon näköisesti. Kirjassa ei ole sen kummempia ohjeita, isot kuvat täyttävät sivut ja kirjaa luetaan poikittain. Alussa on havainnollinen kuva, kun samasta langasta on virkattu seitsemällä erikokoisella koukulla ympyrä. Kuvateksti sanoo: "Ei ole väärää välinevalintaa, syntyy vain erilaista jälkeä". Tätä aatetta myös omissa värkkäilyissäni kannatan, kun jokin tuotos alkaa syntyä tuosta vaan.

Kirjan punainen lanka on se, että kun osaa virkkauksen perusteet, voit antaa ajatuksen lentää ja tehdä mitä vaan. Ympyröitä vierekkäin yhdistelemällä voit kasata itsellesi vaikka kesäisen mekon.

image.jpg

Pari isoa ympyrää ja siihen kaulus ja hihat, niin sehän on villapaita.

image.jpg

Jämälangoista voi virkata vaikka taideteoksen seinälle, kuten Virpi on tehnyt. "Elämä etenee vuosirenkaina, värit ympyrällä ovat muistoja", toisinaan värikkäitä ja harvemmin hyvinkin tummia raitoja.

image.jpg

Ihmisen kokoinen taideteos joka ei ole koskaan valmis.

image.jpg

"Ympyrä - virkattuja variaatioita" on ilmestynyt vuonna 2014 ja se on saanut tänä vuonna jatkoa nimellä "Neliö - virkattuja variaatioita".

Täältä (http://www.kirja.fi/kirja/virpi-siira/oma-koppa/9789510402887/) voit tutustua Virpin kirjoihin sähköisesti.

-k