image.jpg

Lapsi harrastaa maanantaisin ja keskiviikkoisin judoa Oulun Hiukkavaarassa, joten äidillä on noin tunti aikaa käydä pikaisesti Ruskon uudella 1kirppiksellä (www.1kirppari.fi). 1kirppari on todella siisti paikka ja siellä on tilaa hyvin liikkua. Teille, jotka ette ole käyneet ko. paikassa, se sijaitsee Ruskon Tapsitiellä Ojan Raudan takapihalla. Ovi liikkeeseen on lastauslaiturilta, ja sinne on myös ramppi pyörätuolilla kulkijoita varten. Ovi on aika painava avata, joten pyörätuolilla kulkija tarvitsee kyllä sen kanssa apua. Toinen miinuspuoli on, että osa pöydistä on poikittain ja loput pitkittäin. Se hankaloittaa järjestelmällistä pöytien läpikäymistä. 

Kuitenkin löysin Sisleyn tosi kivan mallisen farkkutakin itselleni 5 eurolla. Otin riskin ja en sovittanut takkia vasta kuin kotona illalla, mutta se oli ihan loistava! Nippu Maalla-lehtiä 2 eurolla lähti myös mukaani, vaikkakin ne olivat jo 5 vuotta vanhat. Reseptit ja käsityöohjeethan eivät vanhene koskaan. 1kirppari on auki 10-18 ja viittä vaille kuusi tulee asiakkaille valomerkki merkkinä siitä että kassallepäin! Nopeasti juoksin vielä pari hyllynväliä ja näin Trivial Pursuitin Disney-version 5 euron hintaan.

image.jpg

 

Käytettyjä pelejä ostaessa on aina vaarana se, että kaikki kortit ja nappulat eivät ole enää tallessa. Otin kuitenkin riskin, koska kerään Disneyn klassikkoja ja aavistin, että tuo lautapeli käsittelee juuri niitä. Kotona tarkistin miten muijan kävi, ja 200 kysymyslapusta puuttui vain 45 punaista lasten kysymystä. Kaikki muut osat olivat tallella! Tuohon hintaan pelistä on vielä moneen hauskaan peli-iltaan iloa. 

image.jpg

Maalla-lehdestä (3/2010) bongasin hauskasti keksityn kaideratkaisun, jossa oli käytetty vanhan ompelukonepöydän jalkoja kaidepuiden välissä. Tekstistä ei käynyt ilmi, että tuossa takana täytyi olla lasi, koska muuten pienet lapset varmasti putoaisivat välistä alas. On mukava huomata, kuinka erilaiset vanhat tavarat saavat osaavissa käsissä uuden käyttötarkoituksen. 

-k